Het Metropole Orkest heeft zondagavond naast een Grammy gegrepen. In de categorie Best Jazz Vocal Album ging Cécile McLorin Salvant er met de prestigieuze muziekprijs vandoor. Ze kreeg de prijs voor het album The Window.

Het Metropole Orkest feliciteerde de Amerikaanse jazzzangeres met de prijs.

Salvant en het orkest werkten in 2016 al eens samen. In augustus staat een gezamenlijk optreden gepland in Het Concertgebouw. Dit concert is een eerbetoon aan Nina Simone.

Het Metropole Orkest was genomineerd voor het album If You Really Want. Dat album werd gemaakt onder leiding van Vince Mendoza, met vocalist en gitarist Raul Midón.

Het was de achttiende keer dat het orkest kans maakt op een Grammy. Het orkest ging twee keer eerder wel als winnaar naar huis: in 2011 voor 54 met John Scofield en in 2016 voor Sylva met Snarky Puppy.

Het muzikale gezelschap heeft ook een Latin Grammy in de kast staan. In 2011 won het orkest die prijs in de categorie Best Brazilian Album voor een plaat met Ivan Lins.

Veel Grammy-winnaars van tevoren al bekendgemaakt

De meeste awards worden in de nacht van zondag op maandag tijdens de uitreikingsshow in Los Angeles verdeeld, maar vanwege het grote aantal categorieën werden de winnaars van sommige Grammy's eerder op de dag al bekendgemaakt.

Zo won Lady Gaga de Grammy voor het beste lied in visuele media voor haar nummer Shallow, dat te horen is in de film A Star is Born. De prijs voor de beste filmsoundtrack ging naar Kendrick Lamar, die de muziek voor de film Black Panther produceerde. This Is America van Childish Gambino won de Grammy voor de beste muziekvideo.

Tijdens de uitreikingsceremonie zullen er optredens zijn van onder anderen Lady Gaga, Post Malone, Katy Perry en Ricky Martin. De show wordt gepresenteerd door zangeres Alicia Keys.

Enkele bekende genomineerden, zoals Ariana Grande, Childish Gambino, Kendrick Lamar en Drake, zullen niet bij de uitreiking aanwezig zijn.