BLØF heeft woensdagavond voor het nummer Zoutelande een 100% NL Award gewonnen, omdat het lied het afgelopen jaar het meest werd gedraaid op de zender. Daarnaast werd de Zeeuwse band ook uitgeroepen tot Band van het Jaar.

Vorig jaar kreeg het nummer Zoutelande al een award voor Hit van het Jaar. Die award was deze editie weggelegd voor Davina Michelle met het nummer Duurt Te Lang. De 23-jarige Rotterdamse, die bekend werd door haar deelname aan het programma Beste Zangers, won daarnaast de award voor Talent van het Jaar. Eerder won ze al de prijs voor muziekmoment van het jaar.

Het nummer Zoutelande, dat BLØF samen met de Belgische zangeres Geike Arnaert opnam, stond tien weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. In België werd de samenwerking tussen beide artiesten ook een succes. Het nummer stond bij de zuiderburen zes weken bovenaan de hitlijst.

Zanger van het Jaar werd Guus Meeuwis, terwijl Maan als Zangeres van het Jaar een award op het podium mocht ophalen. Nielson kreeg een award voor Album van het Jaar. De Dordtenaar kreeg de onderscheiding voor het album Diamant. André Hazes viel ook in de prijzen in Amsterdam. De volkszanger won een award voor Live Act van het Jaar.

De avond begon goed voor Marco Borsato. De zanger kreeg van rapper Ali B te horen dat hij in de 12,5 jaar dat 100% NL bestaat het vaakst gedraaid is van alle Nederlandse artiesten.

In de auto met Davina Michelle: 'Ik schijt voor wat er komen gaat'
850
In de auto met Davina Michelle: 'Ik schijt voor wat er komen gaat'