Ariana Grande zal niet optreden tijdens de Grammy Awards op 10 februari en daarnaast ook niet aanwezig zijn tijdens de uitreiking van de belangrijke muziekprijzen.

De zangeres zou onenigheid hebben met de producenten van het prijzengala over het nummer dat Grande op de feestelijke avond ten gehore wil brengen.

Dat melden bronnen aan het Amerikaanse entertainmentblad Variety.

Grande zou haar nieuwe single 7 Rings niet tijdens het gala mogen zingen, alleen als ze het verwerkt in een medley van meerdere hits. Daarnaast willen de producenten van het gala zelf bepalen welke andere nummers ze ten gehore zal brengen.

Volgens de desbetreffende bronnen zouden andere artiesten die tijdens Grammy's optreden, niet met zulke eisen te maken hebben gekregen.

Het nieuwe album van Ariana Grande, Thank U, Next, verschijnt komende vrijdag.

Lady Gaga wel aanwezig

Het was kiezen of delen voor Lady Gaga, maar de zangeres heeft haar keuze gemaakt. Ze treedt aankomende zondag op tijdens de Grammy Awards in Los Angeles en laat hiermee de BAFTA's in Londen schieten, meldt Deadline.

Gaga is genomineerd voor vijf Grammy's, waaronder vier keer voor het nummer Shallow van de film A Star Is Born. De vijfde nominatie is voor de beste pop solo uitvoering voor haar pianoversie van het nummer Joanne.

Verwacht wordt dat de popster het nummer Shallow ook aankomende zondag ten gehore brengt.