De legendarische Amerikaanse gitarist en componist Frank Zappa zal in holografische vorm verschijnen tijdens een concert in het Amsterdamse RAI Theater.

De voorstelling draagt de naam The Bizarre World of Frank Zappa.

Zappa's digitale verschijning wordt tijdens het concert op 17 mei vergezeld door zijn bandleden: gitaristen Ray White en Mike Kennealy, bassist Scott Thunes, multi-instrumentalist Robert Martin en drummer Joe 'Vaultmeister' Travers. Travers is ook de beheerder van het Zappa-archief.

De band zal worden bijgestaan door artiesten als Steve Vai, Ian Underwood, Napoleon Murphy Brock, Arthur Barrow en Lady Bianca.

Tijdens het concert worden niet eerder vertoonde beelden uit 1974 getoond, die gemaakt werden in Zappa's repetitieruimte in Los Angeles. Het beeldmateriaal lag 44 jaar in een kluis en zal de basis vormen voor een optreden met een mix van livebeelden en archiefbeelden van de legendarische artiest.

Zappa was bezeten van techniek

Zappa, die in 1993 overleed, was tijdens zijn leven al bezeten van grensverleggende techniek.

"Mijn vader en ik hadden het al over 3D-technologie en 'holografie'. Het was een concept waar hij actief aan bijdroeg", vertelt zijn zoon Ahmet Zappa. "Meer zelfs, hij wijdde er een half hoofdstuk aan in zijn The Real Frank Zappa Book."

De kaartverkoop voor de voorstelling in Amsterdam start op vrijdag 8 februari om 10.00 uur.