Het optreden van Maroon 5 tijdens de 'halftime show' van de Super Bowl gaat gewoon door. Adam Levine, de zanger van de Amerikaanse groep, heeft besloten ondanks protesten en een online petitie toch op te treden in Atlanta.

"De beslissing was zeker geen eenvoudige. Niemand dacht er meer over na dan ik. Ik heb met veel mensen gesproken, en wat nog belangrijker is, ik heb al het lawaai om me heen laten vervagen en naar mezelf geluisterd. Ik wil spreken via mijn muziek", zei Levine in gesprek met Entertainment Tonight.

De traditionele persconferentie voor aanvang van de Super Bowl is door de American football-bond NFL geannuleerd naar aanleiding van de ophef. De petitie tegen het optreden van Maroon 5 is inmiddels 110.000 keer getekend.

Colin Kaepernick knielde tijdens Amerikaanse volkslied

Aanleiding voor de petitie is de controverse rondom Colin Kaepernick. De speler ligt sinds 2017 onder vuur omdat hij knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Vorig jaar besloten Rihanna en Jay-Z daarom af te zien van een optreden tijdens het best bekeken eendaagse sportevenement ter wereld. Justin Timberlake vulde uiteindelijk de lege plek op.

Met zijn actie wilde Kaepernick raciale ongelijkheid en de acties van de politie, die in zijn ogen vaak veel te heftig waren ten opzichte van zwarte Amerikanen, aan de kaak te stellen. Het leverde de atleet veel lof, maar ook bakken kritiek op. Hij werd ervan beticht geen vaderlandsliefde te hebben.

Nadat zijn contract in 2017 afliep, pikte geen enkele club uit de NFL hem op. De quarterback beschuldigde de eigenaren van de teams vervolgens van samenspannen om hem uit de competitie te houden. Die zaak komt later nog voor.