Beyoncé en haar man Jay-Z bieden fans een kans op dertig jaar lang vrijkaartjes, mits de fans een maand veganistisch leven. Dat schrijft de zangeres op Instagram.

Beyoncé zegt het Greenprint Project te steunen, een project dat mensen aanmoedigt om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door meer plantaardig voedsel te eten. De zangeres zegt zelf alleen nog plantaardig te ontbijten en op maandag vleesvrij te eten. Haar man Jay-Z eet naar eigen zeggen twee plantaardige maaltijden per dag.

Het Greenprint Poject is bedacht door Beyoncés persoonlijke trainer, Marco Borges. Hij publiceerde afgelopen december een boek waarin hij uitleg geeft over zijn plantaardige dieet en het daarbij behorende trainingsprogramma. Beyoncé en Jay-Z schreven de inleiding van het boek.

Uit onderzoek dat afgelopen juni werd gepubliceerd in Science bleek dat het verminderen van het eten van vlees en melkproducten de grootste impact op het milieu heeft. Op die manier zou onder meer de irrigatie van landbouwgrond en de uitstoot van CO2 door dieren verminderd worden.

De gelukkige fan moet boven de achttien jaar oud zijn. De winnaar krijgt de komende dertig jaar twee tickets die toegang geven tot één concert per tour. Slechts nieuws voor Nederlandse fans: kanshebbers moeten in de Verenigde Staten wonen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!