Singer-songwriter Duncan Laurence zingt op donderdag 16 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

De loting was maandagmiddag in Tel Aviv, waar de 64e editie van het liedjesfestijn zal plaatsvinden.

De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 14 mei en de finale op zaterdag 18 mei.

Duncan Laurence zingt in de tweede helft van de tweede halve finale, net als de vertegenwoordigers van onder meer Macedonië, Noorwegen, Rusland en Letland. In de eerste helft van die avond komen Zweden, Ierland, Oostenrijk en Ierland in actie. 

Songfestivalkenner Cornald Maas is tevreden met de loting. "Mooie loting voor Duncan Laurence en Nederland in de tweede helft van de tweede halve finale", twittert de commentator. "Een ijzersterke song haalt sowieso de finale, ongeacht de semi en de startplek. Wij hebben zo'n ijzersterke song. Wordt vervolgd op 7 maart."

Op 7 maart worden meer details bekendgemaakt rond de deelname van Laurence.

Dit is Songfestival-deelnemer Duncan Laurence
101
Dit is Songfestival-deelnemer Duncan Laurence

Laurence deed in 2014 mee aan The Voice

De 24-jarige Duncan Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder meer Londen en Stockholm. De zanger, die eigenlijk Duncan de Moor heet, deed in 2014 mee aan The Voice of Holland.

Vorig jaar stuurde Nederland zanger Waylon naar het Eurovisie Songfestival. Met Outlaw In 'Em eindigde hij op de achttiende plek.