De Nederlandse band Krezip lijkt een reünie op Pinkpop voor te bereiden. Dat blijkt uit een gesprek tussen Giel Beelen en Daan Speelman op Radio Veronica.

Speelman is de broer van Joost Speelman, die een langdurige relatie had met een van de bandleden van Krezip.

"Zo, ja! Niet normaal, hè? Ik zit al in de auto. Maar ja, jeetje wat een verhaal, hè? Ze gaan weer spelen, ja", zegt Speelman in het ochtendprogramma van Beelen.

"Ik weet het niet. Ik kreeg gisterenavond een belletje. Ik snap het ook niet. Ik moest mijn mond erover houden. Ik weet het ook echt niet. Ik weet dat er weer wat gaat gebeuren volgens mij en dat is het enige wat ik weet."

Band laat aftelklok zien

De in Tilburg opgerichte band lijkt binnenkort hoe dan ook met een aankondiging te komen. Op de website van de Nederlandse band die in 2009 uit elkaar ging, is een aftellende klok te zien.

De timer is ingesteld op maandag 19.30 uur. Het is niet duidelijk wat de band bekend gaat maken. Door fans wordt gespeculeerd dat Krezip wellicht een optreden geeft tijdens de vijftigste editie van Pinkpop. 

De sociale media-accounts van verschillende Krezip-leden lijken dat gerucht te ondersteunen. Zo zijn er roze vlakken te zien op de Instagram-pagina van drummer Bram van den Berg en de Facebook-pagina's van bassist Joost van Haaren, gitarist Anne Govaert en toetsenist Kuijsters.