Krezip lijkt met een aankondiging te komen. Op de website van de Nederlandse band die in 2009 uit elkaar ging, is een aftellende klok te zien.

De timer is ingesteld op maandag 19.30 uur.

Het is niet duidelijk wat de band bekend gaat maken. Door fans wordt gespeculeerd dat Krezip wellicht een optreden geeft tijdens de vijftigste editie van Pinkpop. 

De sociale media-accounts van verschillende Krezip-leden lijken dat gerucht te ondersteunen. Zo zijn er roze vlakken te zien op de Instagram-pagina van drummer Bram van den Berg en de Facebook-pagina's van bassist Joost van Haaren, gitarist Anne Govaert en toetsenist Annelies Kuijsters.

De naam Pinkpop verwijst naar de combinatie van het Engelse woord voor roze (pink) met het Nederlandse pop. De officiële petjes van het festival zijn roze en veel bezoekers gaan in die kleur gekleed.

Band werd eind jaren negentig opgericht

Krezip werd eind jaren negentig opgericht en scoorde hits als I would stay en Sweet goodbyes. Het laatste optreden van de band vond in 2009 plaats in de Heineken Music Hall, die later werd omgedoopt tot AFAS Live.

Zangeres Jacqueline Govaert bracht na het uiteenvallen van de band enkele soloalbums uit. Haar laatste plaat, Lighthearted years, verscheen in 2017.