Winne heeft het nummer Dankbaar uitgebracht, dat hij maakte met de op Nieuwjaarsdag overleden rapper Feis. Feis zou vrijdag 33 jaar zijn geworden.

"Op verzoek van Feis' moeder verschijnt vrijdag een nieuwe track van hem en mezelf genaamd Dankbaar", schreef Winne eerder deze week op Instagram. Met de opbrengst van het nummer wordt er een nieuwe stichting ter ere van Feis opgezet.

De stichting gaat onder meer een watervoorziening aanleggen in het dorp van Feis' grootouders en er zijn daarnaast plannen om een studio te bouwen waar beginnende artiesten de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Winne schreef later ook dat hij ondanks de dood van zijn goede vriend had besloten om door te gaan met zijn ODZ 2 Tour. "Ik weet nog niet precies hoe ik het ga doen, maar ik zal er staan. Kom liefde met me delen."

Feis werkte mee aan Winnes tweede soloplaat 

De twee werkten ruim twaalf jaar samen. Vorig jaar verscheen Winnes tweede soloplaat Oprecht Door Zee, waar Feis ook aan meewerkte. 

Feis werd in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag neergeschoten in het centrum van Rotterdam. Later die dag overleed hij in het ziekenhuis. Het is nog niet bekend wie hem doodschoot en waarom.

In een bericht dat platenlabel Top Notch heeft verspreid, valt te lezen dat zijn moeder "dankbaar is voor alle dua's, gebeden en steunbetuigingen".