Ondanks de dood van zijn boezemvriend Feis gaat Winne door met zijn ODZ 2 Tour. De Rotterdamse rapper werkte jarenlang samen met de op Nieuwjaarsdag doodgeschoten Feis en nam een periode de tijd om zijn verlies te verwerken.

"Ik heb wat tijd genomen om na te denken en besloten om de ODZ 2 Tour door te laten gaan. Ik was wel genoodzaakt om een aantal data te verschuiven. Mocht je al een ticket hebben, dan is deze gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ik weet nog niet precies hoe ik het ga doen, maar ik zal er staan. Kom liefde met me delen", schrijft Winston Bergwijn, zoals Winne eigenlijk heet, op zijn Facebook-pagina.

De twee werkten al ruim twaalf jaar samen. Vorig jaar verscheen Winnes tweede soloplaat Oprecht Door Zee, waaraan Feis ook meewerkte. Winne brengt vrijdag een nieuwe gezamenlijke track uit. "Op verzoek van Feis' moeder verschijnt vrijdag een nieuwe track van hem en mezelf." De single heet Dankbaar. De track, die uitkomt op de dag dat Feis 33 zou worden, is mede door hem geproduceerd.

De 32-jarige Faisal Mssyeh, de echte naam van Feis, werd in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag neergeschoten in het centrum van Rotterdam en overleed later die dag in het ziekenhuis. Wie hem doodschoot en waarom, is nog altijd onbekend. Voorafgaand aan de schietpartij op de Nieuwe Binnenweg was er volgens de politie een ruzie in een horecagelegenheid.