De Amsterdamse concerthal The Box is achter de schermen bezig met "het onderzoeken van mogelijkheden" met betrekking tot het concert van R. Kelly. Vorige week werd aangekondigd dat de omstreden zanger op 20 april optreedt in Amsterdam.

Dat bevestigt een woordvoerder van The Box dinsdag aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant.

"Op dit moment zijn we al onze opties aan het onderzoeken in goed overleg met de concertorganisator en betrokken organisaties." Het concert wordt georganiseerd door J-Noah Entertainment.

The Box was volgens de woordvoerder "nog niet bekend met de inhoud van de spraakmakende documentaire" op het moment dat de zaal aan J-Noah Entertainment verhuurd werd voor het optreden van de Amerikaanse zanger.

"Tot dan toe was de zanger enkel omgeven door geruchten die al meerdere decennia de ronde gingen en was/is er geen veroordeling te vinden van deze artiest", aldus de woordvoerder.

Ophef na documentaire Surviving R. Kelly

Het concert werd afgelopen vrijdag aangekondigd, nadat eerder grote ophef was ontstaan na het verschijnen van de zesdelige documentaire Surviving R. Kelly. Daarin wordt de 52-jarige zanger door meerdere vrouwen beschuldigd van lichamelijk, mentaal en seksueel geweld. De staat Georgia kondigde naar aanleiding van de documentaire een strafrechtelijk onderzoek naar de zanger aan.

Maandag werd op Petitie24.com een petitie gestart om te protesteren tegen de komst van R. Kelly naar Nederland, maar die was dinsdag weer verdwenen. Het is onduidelijk waarom de petitie offline is gehaald.