Missy Elliott krijgt een plek in de Songwriter Hall of Fame. Ze is de eerste vrouwelijke hiphopartiest die deze eer te beurt valt.

De 47-jarige Elliott, die eigenlijk Melissa Arnette Elliot heet, is tevens pas de derde rapper die de belangrijke onderscheiding ontvangt.

Op Twitter laat Elliot weten dat ze zich vereerd voelt door de nominatie. Daarnaast feliciteert ze de andere genomineerden, onder anderen Dallas Austin, Tom T. Hall, John Prine, Jack Tempchin en Yusuf Islam (beter bekend als Cat Stevens).

Missy Elliott is onder meer bekend van nummers als Work It, Get Ur Freak On en The Rain.

'Ik wil met meer vrouwen samenwerken'

De Songwriters Hall of Fame heeft zich ten doel gesteld het werk van invloedrijke componisten en schrijvers te conserveren. Een van de voorzitters van de commissie is Nile Rodgers, oprichter van de band Chic.

Rodgers laat in gesprek met CBS This Morning weten dat hij erg blij is met de verkiezing van Elliot: "Het is belangrijk dat we gelijkheid tussen mannen en vrouwen benadrukken. Ik heb al met een hoop vrouwelijke liedschrijvers samengewerkt, maar dat moeten er nog meer worden. Dat is mijn streven."