Rob Bolland blijft procederen in zijn conflict met Willem van Kooten. De componist wil per se dat er een oplossing komt en gaat hier naar eigen zeggen mee door tot hij erbij neervalt.

"Het draait om miljoenen. Ik heb zo veel tijd, energie en geld in deze zaak zitten: bijna 1 miljoen euro aan advocatenkosten. Ik ga door tot er een oplossing is. Het is noodgedwongen mijn levenswerk geworden", aldus de 63-jarige Bolland in het AD.

Hij en Van Kooten, ook bekend onder het pseudoniem Joost den Draaijer, liggen al tientallen jaren overhoop. Bolland stelt dat hij nog miljoenen aan royalty's tegoed heeft van zijn oude uitgever.

Het conflict gaat over de rechten van verschillende nummers, waaronder Jeanny en Rock Me Amadeus, die Bolland maakte met zijn broer Ferdi. Hij meent dat Van Kooten zijn liedjes zonder overleg heeft doorverkocht aan het buitenland, waardoor hij naar eigen zeggen zo'n 2,5 miljoen euro misliep.

Strijd lag stil wegens Bollands ziekte

De afgelopen jaren lag Bollands strijd tegen Van Kooten noodgedwongen stil, omdat bij hem kanker was geconstateerd. "Dat heeft er enorm in gehakt. Ik heb slecht gelegen, ben geopereerd en alles stond stil, maar ik heb nu weer de energie."

"Het wordt tijd dat er iets gebeurt, dat er een oplossing komt", vervolgt Bolland, die nu opnieuw naar de rechter stapt. "Ook mijn gezin heeft het er zwaar mee. Maar ik kan niet meer terug. Willem wordt straks 78, ik ben 63 en wij worden allebei vrijwel alleen maar geassocieerd met deze zaak."