Vanaf maart is Ruben Hein met zijn solovoorstelling Boventoon in de Nederlandse theaters te zien. Aan de hand van zijn muziek, persoonlijke herinneringen en zelfspot laat hij zien hoe hij het vond om zijn nieuwe plaat Groundwork Rising, zijn persoonlijkste werk tot nu toe, te maken.

Voor het maken van zijn nieuwe album trok de zanger, pianist en songwriter zich enkele dagen met enkel een piano terug in een bos. Dit hielp hem zijn muzikale basis terug te vinden, wat de basis voor zijn nieuwe album en theatertour vormt.

"Ik merk dat ik het vooruitzicht van een complete solotheatertour naast heel tof, behoorlijk spannend vind", vertelt Hein. "Niet alleen omdat het in mijn eentje is en daarom een wat andere aanpak vereist dan shows zoals ik ze gewend ben, maar omdat het de eerste keer is dat ik wat meer van mezelf laat zien."

Hein werd bij het grote publiek bekend als winnaar van Wie is de Mol? en door de optredens die hij verzorgde in Linda's Zomerweek. Daarnaast is hij vanaf dit jaar artistiek leider en dirigent bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Boventoon is vanaf 12 maart tot en met 18 mei te zien in het theater en gaat op zondag 24 maart in première in De Kleine Komedie in Amsterdam.