Mel C, Emma Bunton, Geri Horner en Mel B willen niet door de Verenigde Staten gaan touren. Bronnen melden dat de Spice Girls ervan afzien omdat ze bang zijn dat een tour op ruzie uitloopt.

De vier overgebleven leden gaan dit jaar touren langs verschillende steden in Groot-Brittannië. Volgens bronnen van The Sun zou de zangeressen zo'n 80 miljoen pond (89 miljoen euro) zijn beloofd om de tour uit te breiden, maar ze zien daar toch van af.

"Ze weten uit ervaring hoeveel druk een tournee kan opleveren en ze zijn bang dat het na alle optredens in Groot-Brittannië te veel kan worden", aldus een ingewijde.

De zangeressen hebben in het verleden tournees gedaan waarbij ze ruim vijftig avonden achter elkaar op het podium stonden. "Dat resulteerde in het annuleren van optredens in Zuid-Amerika, Australië, Azië en Afrika. Dat willen ze niet nog een keer."

Daarbij hebben alle vier de leden kinderen en willen ze niet te lang van huis zijn, weet de ingewijde. "Daarom kijken ze nu naar de mogelijkheid om een paar shows in de Verenigde Staten te doen in juli en augustus, als hun kinderen vrij zijn van school en mee kunnen op tour."