Honderden mensen hebben zich vrijdagmiddag vanaf 17.30 uur op het Rotterdamse Heemraadsplein verzameld om een eerbetoon aan rapper Feis te brengen. De 32-jarige Rotterdammer, die Faisal Mssyeh heet, werd Nieuwjaarsnacht doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

De herdenking begon met een half uur waarin muziek van Feis werd afgespeeld, die na zijn dood een comeback maakt in de Album Top 100. Zijn plaat Hard van buiten, gebroken van binnen komt opnieuw binnen, op nummer 87. Het album stond in november 2014 al eens een week genoteerd op 37.

Tijdens de nummers werd om 17.45 uur een kunstportret van Feis achter het podium opgehangen. Daar valt ook de tekst 'Hard van buiten, gebroken van binnen' op te lezen.

Verschillende sprekers gaven iets na 18.00 uur nog een korte toespraak. Een kennis van de organiserende buurtbewoners laat weten dat de organisatie nog steeds "vol schrik" zit. Rapper Winne vertelde dat Feis een "geliefd mens was dat van iedereen hield". Daarna sprak de imam nog een kort gebed uit.

Veel van de aanwezigen hadden witte rozen en ballonnen meegenomen. Het eerbetoon op het plein werd afgesloten met een minuut stilte, waarna het aanwezige publiek hun ballonnen oplieten.

Het eerbetoon zou in eerste instantie op het Johannes de Vouplein plaatsvinden, waar de rapper is opgegroeid. De organisatie meldde donderdagmiddag echter dat de herdenking wegens de verwachte drukte verplaatst werd naar het Heemraadsplein.

De politie kon geen uitspraken doen over het aantal mensen dat de herdenkingsbijeenkomst had bezocht.

Honderden mensen herdenken rapper Feis in Rotterdam
23
Honderden mensen herdenken rapper Feis in Rotterdam