Britney Spears, die op 13 februari zou starten met een nieuwe concertreeks in Las Vegas, heeft deze shows afgezegd. De zangeres heeft dit besluit genomen omdat haar vader momenteel ziek is, laat ze vrijdag weten.

"Dit is lastig voor mij om te vertellen", schrijft de zangeres op Instagram. "Ik zal mijn nieuwe show, Domination, niet laten doorgaan."

Ondanks dat ze erg uitzag naar de shows, "gaat familie voor", zegt Spears. "Een paar maanden geleden werd mijn vader opgenomen in het ziekenhuis en was hij bijna overleden. We zijn heel dankbaar dat hij nog in leven is, maar hij heeft nog een lange weg te gaan", vervolgt de Toxic-zangeres.

"Ik heb het lastige besluit moeten nemen om mijn volledige focus en energie dit keer te richten op mijn familie."

Mensen die tickets hebben gekocht voor Spears' komende shows in het Park Theatre in Las Vegas, kunnen hun geld terugkrijgen, meldt ze. De concertreeks zou duren tot augustus 2019.

Journalist Katie Krause meldt op Twitter dat de dikke darm van Jamie Spears "spontaan is gescheurd", waarna hij in het ziekenhuis is opgenomen. Hij zou daar 28 dagen zijn gebleven, en wordt nu thuis verzorgd. Naar verwachting kan hij volledig herstellen.