Lady Gaga en Jay-Z hebben allebei geweigerd commentaar te leveren op de documentaire die over R. Kelly gemaakt is. De enige bekende artiest die wel iets over de zanger wilde zeggen is John Legend.

De producent van Surviving R. Kelly vertelt aan Detroit Free Press dat ook Erykah Badu, Mary J. Blige en Celine Dion gevraagd waren om in de documentaire te spreken over hun samenwerkingen met de zanger, maar daar vanaf zagen.

In de documentaire vertellen meerdere vrouwen, onder wie R. Kelly's ex-vrouw Andrea, over hun relatie met de zanger die wordt beschuldigd van misbruik van meerdere (minderjarige) vrouwen. In de driedelige documentaire vertellen de vrouwen dat de r&b-artiest agressief en dwingend kan zijn.

"Wij noemen ze overlevers. Ze zijn zo dapper. Hun verhalen zijn heel belangrijk en ze hebben al het recht ze te delen. Veel van hen hebben gezegd dat ze zo hopen te voorkomen dat iemand anders hetzelfde meemaakt", aldus filmmaker Dream Hampton.

John Legend heeft via sociale media laten weten blij te zijn dat hij wel de kans heeft gegrepen over de zanger te spreken. "Iedereen die tegen mij zegt dat het dapper is dat ik wel heb gereageerd: het voelde helemaal niet als een risico. Ik geloof deze vrouwen en ik wil niet meewerken aan het beschermen van een kinderverkrachter. Makkelijke beslissing."

R. Kelly heeft nog geprobeerd de uitzending van de documentaire tegen te houden, maar dat is hem niet gelukt.

Bekijk hier de trailer van Surviving R. Kelly
120
Bekijk hier de trailer van Surviving R. Kelly