Een rechter in New York wil een copyrightzaak tegen Ed Sheeran niet seponeren. De zanger had een verzoek hiertoe ingediend. De zaak draait om zijn liedje Thinking Out Loud, dat te veel zou lijken op Marvin Gayes nummer Let's Get It On.

De rechter oordeelde donderdag volgens de BBC dat hij "substantiële overeenkomsten" zag tussen verschillende muzikale elementen van de twee liedjes. Daarom vindt hij het nodig dat een jury zich over de zaak buigt.

De rechter merkte op dat beelden van een concert waarin Sheeran moeiteloos van Let's Get It On overgaat in Thinking Out Loud indruk zullen maken op juryleden.

De rechtszaak is aangespannen door Kathryn Townsend, een erfgenaam van Ed Townsend die het nummer samen met Gaye schreef.

Het is niet de eerste keer dat de Britse zanger met problemen rond copyright kampt. Vorig jaar sloot hij een akkoord met twee songwriters die hem hadden aangeklaagd voor het stelen van het nummer Photograph. Sindsdien worden Martin Harrington en Thomas Leonard officieel erkend als schrijvers van het nummer.

In november kwam Sheeran tot een overeenkomst met twee Australiërs, die een plagiaatzaak hadden aangespannen over het nummer The Rest Of Our Lives, dat de Brit schreef voor countrymuzikanten Tim McGraw en Faith Hill.

Ed Sheeran speelt Let's Get It On na Thinking Out Loud
352
Ed Sheeran speelt Let's Get It On na Thinking Out Loud