Hoewel Willem de Bruin met The Opposites verschillende Nederlandstalige hits heeft gehad, had de rapper op jonge leeftijd niks met Nederlandse hiphop. 

"Eerst vond ik Nederlandse hiphop helemaal niks, nep zelfs. En later hoorde ik wel dat Extince en zo toffe dingen hadden gemaakt, maar ik ben er nooit echt naar gaan luisteren", aldus de 34-jarige rapper, ook bekend als Willy, in gesprek met Playboy.

Nog steeds vindt De Bruin Nederlands "een lastige taal". "Hard, hoekig, zonder de mooie rondingen die het Engels heeft. Die eerste Engelse teksten van mij sloegen echt nergens op, die waren bij elkaar geraapt uit alles waar ik naar luisterde. Als je me niet zou kennen en daarnaar had geluisterd, dacht je dat ik niet in het veilige dorp Noordeinde maar in Queens, New York woonde."

De Bruin leest die teksten "met het schaamrood op zijn kaken terug". "Toen ik achttien was, dacht ik echt te weten hoe de wereld in elkaar zat. Als je net uit huis bent en voor jezelf kunt zorgen, weet je opeens wel hoe het allemaal werkt."

In de formatie The Opposites scoorde De Bruin samen met Twan van Steenhoven diverse hits, waaronder Slapeloze Nachten en Broodje Bakpao.