Er wordt een eerbetoon georganiseerd voor de overleden rapper Feis, die dinsdag om het leven kwam bij een schietpartij in Rotterdam. Ali B kondigt dit woensdag aan via Instagram.

"Verdriet is zo groot bij iedereen en daarom willen wij hem ons respect tonen op het pleintje waar we zijn opgegroeid", deelt de rapper.

Het eerbetoon begint vrijdag om 17.30 uur op het Johannes de Vouplein in Rotterdam, de plek waar de rapper opgroeide. Ali B roept mensen op een witte ballon of roos mee te nemen.

Feis, die 32 jaar oud werd, kwam om het leven bij een schietpartij op de Gouvernestraat. De politie vermoedt dat er voorafgaand aan de schietpartij ruzie is geweest in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg. Bij de aanhouding van de verdachten hebben agenten waarschuwingsschoten gelost.

Broer heeft zware verwondingen

De broer van de rapper raakte ook gewond en ligt momenteel met zware verwondingen in het ziekenhuis, bevestigde de politie woensdag.

Faisal Mssyeh, zoals Feis officieel heet, kreeg bekendheid door zijn samenwerking met rapper U-Niq in het nummer Klein, klein jongetje uit 2006. De Rotterdamse rapper bracht pas in 2014 zijn eerste soloalbums uit: Gebouwd voor dit en Hard van buiten, gebroken van binnen.