Jan Smit, die donderdag zijn eerste optreden zou geven nadat hij eerder geveld was door een verkoudheid, kan wederom niet optreden. Schouwburg De Vereeniging in Nijmegen heeft volgens de zanger pas op de dag zelf laten weten dat de show niet kan doorgaan omdat er nog een verbouwing gaande is in het pand.

"Daardoor is de veiligheid van onze crewleden (verantwoordelijk voor het tijdig ophangen van het geluid en licht) niet gewaarborgd", schrijft Smit op zijn sociale media. "Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld."

Smit zegt dit in de afgelopen 22 jaar "nog nooit te hebben meegemaakt". In het bericht biedt hij zijn verontschuldigingen aan de gasten van de show van vanavond aan.

De schouwburg heeft inmiddels op de ontstane commotie gereageerd. "Onze programmering en concerten kunnen over het algemeen tijdens de verbouwing gewoon doorgaan, want de technische en publieksfaciliteiten van De Vereeniging zijn op orde", zegt een woordvoerder in een reactie.

"Vandaag, 13 december, toen technische medewerkers van Jan Smit en van De Vereeniging de materialen naar binnen wilden brengen, bleken er helaas toch complicaties door de verbouwwerkzaamheden."

Nieuwe datum vastgesteld door beide partijen

Beide partijen hebben met 6 januari 2019 een nieuwe datum gevonden. "Wij vinden het fijn dat gasten alsnog op korte termijn van het optreden van Jan Smit kunnen genieten."

Afgelopen weekend maakte Smit bekend dat hij wegens een verkoudheid en zere keel drie optredens moest afzeggen.