Luxor Live organiseert een muzikaal eerbetoon aan de donderdag overleden zanger Pete Shelley. De zanger zou op 14 december met zijn punkband Buzzcocks een optreden verzorgen in de grote zaal van het Arnhemse poppodium.

"Wij keken enorm uit naar de show en het spreekt voor zich dat wij het uitermate betreuren dat wij de frontman van deze legendarische punkband volgende week vrijdag niet mogen verwelkomen", laat Luxor Live vrijdag weten.

"Daarom is besloten om een voor iedereen gratis toegankelijk muzikaal eerbetoon aan Pete Shelley te organiseren op de avond waarop het concert zou plaatsvinden."

De show van de band van volgende week vrijdag is afgelast. Iedereen met een kaartje voor het concert kan het aankoopbedrag terugkrijgen.

De band Buzzcocks werd in 1975 opgericht en was geïnspireerd door de Sex Pistols. De groep behaalde niet het succes en de beroemdheid van de groep rond John Lydon (Johnny Rotten).

Bekende nummers van de Buzzcocks zijn Ever Fallen in LoveWhat Do I Get? en Orgasm Addict. Shelley overleed op 63-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.