De vier bandleden van Coldplay hebben dinsdagmiddag aangekondigd nieuwe muziek onder een andere naam uit te brengen. Het project Los Unidades bestaat uit vier nieuwe nummers.

De groep werkt hiervoor samen met Pharrell Williams, met wie ze het nummer E-Lo maakten. Op Global Citizen EP 1, dat 30 november uitkomt, staat ook een samenwerking met David Guetta en de rapper Stormzy.

De opbrengsten van het album gaan naar Global Citizen, de organisatie die extreme armoede in de wereld wil aanpakken. Op het Global Citizen Festival, dat op 2 december plaatsvindt, geven leadzanger Chris Martin en Williams een gezamenlijk optreden, zo werd eerder aangekondigd.

Ook Beyoncé en Ed Sheeran zijn op het festival te zien.

Maandag werd al gehint op nieuwe samenwerking

Parlophone Records, het platenlabel van Coldplay, kondigde maandag op Twitter al een "nieuwe artiest" met de naam Los Unidades aan.

Op de bijgevoegde afbeelding zijn de schimmen van vier personen te zien, die volgens fans van de band wel erg lijken op de bandleden van Coldplay.

Coldplay komt met 'verrassend nieuw album'

Verder is in de afbeelding de tekst Y02LPAC81ODL te zien, een anagram van COLDPLAY2018. Onlangs zei Mat Whitecross, een goede vriend van de band die ook een documentaire over ze maakte, al dat Coldplay met een "verrassend nieuw album" zou komen.

"Ik heb een paar dingen gehoord en heb ook wat gefilmd, maar ik denk dat ik er verder niets over mag zeggen", vertelde Whitecross aan NME. "Het is heel interessant."

Coldplay, de band van zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman, bracht tot nu toe zeven studioalbums uit. De laatste plaat, A Head Full of Dreams, verscheen in 2015.