Een Amerikaanse jury heeft de Amerikaanse dj Skrillex veroordeeld tot het betalen van 1,6 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) aan een fan die een rechtszaak tegen hem aanspande. 

Jennifer Fraissl claimt dat zij gewond zou zijn geraakt toen Skrillex tijdens een concert in 2014 van het podium dook en bovenop op haar hoofd landde. 

De vrouw klaagde de dj aan omdat ze ernstige medische klachten overhield aan het incident. Zo zou ze onder andere een beroerte hebben gekregen na de bewuste avond. Fraissl eiste een vergoeding voor medische kosten, verlies van inkomsten en psychische schade. 

De jury in de rechtszaak kende de vrouw woensdag volgens TMZ een bedrag van 4.525.402 dollar (3.974.933 euro) toe. Skrillex werd veroordeeld tot het betalen van 35 procent van dit bedrag, zo'n 1,6 miljoen dollar (1,4 miljoen euro).

De rest van het bedrag zal moeten worden betaald door het tourmanagement van de dj en de concertzaal waar het ongeluk plaatsvond. Zij worden respectievelijk voor 40 procent en 10 procent verantwoordelijk gehouden. 

Opvallend is dat de juryleden van mening waren dat Faissel zelf voor 15 procent schuldig was aan het incident.