Het heeft er alle schijn van dat Kraftwerk komende zomer een festivaltour gaat doen. Nadat eerder al bevestigd werd dat de band op het Metronome-festival in Praag te zien is, werd woensdag bekend dat Kraftwerk headliner zal zijn van een Brits festival.

Kraftwerk is op zaterdag 20 juli de hoofdact op het hoofdpodium van het Bluedot-festival. Het meerdaagse festival wordt gehouden op het terrein van het Jodrell Bank Observatory in het plaatsje Lower Withington. Over de verdere invulling van het festival wordt in januari meer bekend.

Verwacht wordt dat Kraftwerk op meer Europese festivals te zien is. In België gaan er geruchten dat de Duitsers op Rock Werchter te zien zullen zijn en het festival Sónar hintte onlangs op Twitter al naar de komst van het elektropop-viertal. Het festival in Barcelona wordt overigens in hetzelfde weekend gehouden als Bluenote.

Kraftwerk werd in 1970 opgericht en bestaat uit Ralf Hütter, Fritz Hilpert, Henning Schmitz en Falk Grieffenhagen. De Duitse electroband wordt gezien als een pionier op het gebied van elektronische muziek en bracht iconische albums uit als AutobahnTrans-Europe Express en The Man-Machine