Katy Perry is de bestbetaalde vrouwelijke muzikant van het jaar. Tussen juni vorig jaar en dit jaar mocht ze volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes 83 miljoen dollar (zo'n 72,5 miljoen euro) bijschrijven op haar bankrekening.

Volgens Forbes dankt de 34-jarige zangeres haar inkomsten grotendeels aan haar Witness: The Tour. Tijdens die tournee, die van september 2017 tot en met augustus dit jaar duurde, gaf ze tachtig concerten. Met elk optreden zou ze meer dan 1 miljoen dollar hebben verdiend. Daarnaast was Perry jurylid in een reboot voor talentenjacht American Idol, wat haar nog eens zo'n 20 miljoen dollar zou hebben opgeleverd.

Taylor Swift (28), die jarenlang ruzie had met Perry, staat tweede op de lijst met een geschat inkomen van 80 miljoen dollar. De zangeres bracht eind vorig jaar haar album Reputation uit, waarvan wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht. 

Beyoncé maakt top drie compleet

Beyoncé maakt de top drie van meest verdienende vrouwelijke artiesten compleet met een inkomen van 60 miljoen dollar. Beyoncé en haar man Jay Z werden in juni 2017 ouders van een tweeling, genaamd Rumi en Sir, waarna de zangeres het een tijdje rustig aan deed. Afgelopen zomer ging het stel voor de tweede keer samen op tournee, maar de meeste inkomsten daarvan worden pas in de volgende Forbes-lijst meegeteld.