Bløf, Kensington, Guus Meeuwis en De Staat steunen een initiatief van de SP om een halt toe te roepen op de verkoop van concertkaartjes via woekersites. Volgens de artiesten lopen fans regelmatig kaartjes mis doordat de tickets voor een hoge prijs worden doorverkocht.

"Onze fans betalen zich blauw, wij verdienen er niks aan en de winst gaat naar iemand die niks toevoegt. Behalve ergernis. Heel veel ergernis", staat er in het manifest. "Onze optredens zijn zo minder toegankelijk voor de echte fans, die niet altijd het drievoudige voor een kaartje kunnen betalen. Zo blijven soms ook onnodig plekken leeg."

Het manifest wordt woensdag overhandigd aan minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Zij liet vrijdag nog weten niets te zien in strengere wetgeving, omdat een verbod nauwelijks te handhaven zou zijn.

Naast Meeuwis, Kensington en De Staat hebben ook onder anderen Heideroosjes, Roxeanne Hazes, Blaudzun, Eric Corton, Tim Knol, Duncan Stutterheim, Frank van der Lende, Bob Fosko, Henk Westbroek en Perquisite het manifest ondertekend.