Fans van Mariah Carey hebben haar album Glitter uit 2001 op de eerste plaats in de albumlijst van iTunes gekregen. De 'lambs', zoals trouwe aanhangers van de zangeres nog weleens genoemd worden, voerden op sociale media de actie #JusticeForGlitter.

Glitter was de soundtrack van de gelijknamige film met Carey in de hoofdrol. De zangeres gaf in de weken voor de geplande release van de plaat enkele interviews waarin ze verward overkwam en werd kort opgenomen in het ziekenhuis.

Destijds meldde haar management dat ze was uitgeput, jaren later maakte Carey bekend dat er in die tijd een bipolaire stoornis bij haar werd vastgesteld. Glitter kwam door het oponthoud uiteindelijk uit op 9/11 en flopte, net als de film, gigantisch.

Fans houden al jaren vol dat het album Glitter nooit een kans heeft gekregen vanwege de ontzettend slecht ontvangen film en de datum waarop de plaat uitkwam. Ter ere van Careys vijftiende studioalbum Caution, dat vrijdag is uitgekomen, riepen zij de afgelopen week mensen op het album alsnog te kopen.

Dat werkte, want de verkoopcijfers van Glitter stegen volgens Billboard met ruim 8.000 procent, waarmee de plaat de nummer 1-positie in de albumlijst van iTunes behaalde.

Carey bedankte haar 'lambs' donderdag op sociale media voor de actie. "Mijn fans zijn de allerbeste", liet de zangeres weten.