De awardshow van de Country Music Association stond woensdagavond stil bij de slachtoffers van de schietpartij op 7 november in een countrybar in de Amerikaanse staat Californië. Garth Brooks opende de uitreiking van de CMA Awards en droeg de show "namens de hele countrymuziekgemeenschap" op aan de twaalf mensen die het leven lieten tijdens het drama.

"Nog maar een week geleden verloren we twaalf personen veel te vroeg. Laten we vanavond hun leven vieren. Laat de muziek ons samenbrengen en hen liefdevol herinneren." De countryzanger nam daarna zijn hoed af, waarop de namen van de twaalf overleden slachtoffers in beeld verschenen.

Een oud-marinier drong begin november countrybar Borderline in de plaats Thousand Oaks binnen en begon om zich heen te schieten. Tientallen mensen raakten gewond, twaalf slachtoffers overleden.

Zanger van hit met Justin Timberlake grote winaar CMA

Chris Stapleton werd de grote winnaar van de avond. De countryzanger, bekend van de hit Say Something met Justin Timberlake, viel drie keer in de prijzen. Het nummer Broken Halos leverde hem de awards in de categorieën 'single van het jaar' en 'nummer van het jaar' op. De veertigjarige muzikant won ook in de categorie zanger van het jaar.

De grootste prijs van de avond ging naar Keith Urban. Hij kreeg de award voor 'entertainer van het jaar'.