Wanneer de Britse zangeres Florence Welch terugkomt van tournees met haar band Florence + The Machine, kan ze een beetje last krijgen van pleinvrees.

"Wanneer je jezelf zo kwetsbaar opstelt voor zo veel mensen, kan het heel gek voelen om daarna op straat te lopen en dat ineens één persoon naar je kijkt", vertelt Welch donderdag aan The Rolling Stone.

"Ik kan dat dan gewoon niet aan. Het kan me na touren wat moeite kosten om naar buiten te gaan, wat het superleuk maakt om met mij af te spreken, haha."

Voordat Welch beroemd werd, had ze nog geen last van agorafobie, maar was ze al wel overgevoelig, zo vertelt ze. "Ik denk niet dat het echt helpt om als overgevoelig persoon beroemd te worden. Ik zeg altijd tegen mijn manager: 'Ik wil niet beroemder worden dan dit, oké?' En dan zegt ze: 'Het gaat niet nu gebeuren als het niet gisteren al was gebeurd.'"

De grootste hit van Welch in Nederland is Sweet Nothing, waarvoor ze samenwerkte met Calvin Harris. Dat nummer bereikte de 22e plek in de Nederlandse Top 40.