Fleetwood Mac komt naar Nederland. De Brits-Amerikaanse band treedt volgend jaar op tijdens de laatste dag van de vijftigste editie van Pinkpop, meldt de organisatie dinsdag.

Het is de tweede keer dat Fleetwood Mac op Pinkpop staat. De eerste keer was in 1971, tijdens de tweede editie van het festival. De band is bekend van nummers als Go Your Own Way, Dreams en The Chain.

Vorige maand werd al bekend dat Fleetwood Mac naar Europa komt voor een nieuwe tournee. Een concert in Nederland stond toen niet op de planning, maar daar brengt het optreden in Landgraaf nu dus verandering in.

Fans van de band moeten het wel stellen zonder gitarist Lindsey Buckingham, die begin dit jaar uit de band werd gezet. Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks en Christine McVie zijn er wel gewoon bij, samen met nieuwkomers Mike Campbell en Neil Finn.

Vierde festivaldag nog niet zeker

De kaartverkoop voor Pinkpop 2019 start op zaterdag 16 maart. Het jubileumfestival zelf duurt van 8 tot en met 10 juni. De organisatie kijkt of er nog een vierde dag aan wordt toegevoegd, maar dat is afhankelijk van de hoofdact waar nog naar gezocht wordt.

Het is nog niet bekend welke andere artiesten op Pinkpop optreden. Het programma van het festival wordt traditiegetrouw bekendgemaakt tijdens een perspresentatie. Die staat gepland op 13 maart.