Het Koninklijk Concertgebouworkest begint een internationaal jeugdorkest: RCO Young. Het zal bestaan uit talenten van veertien tot en met zeventien jaar uit de hele Europese Unie en elke zomer van samenstelling veranderen.

Het jeugdorkest is met name bedoeld voor jonge musici die door hun achtergrond misschien niet zo gemakkelijk verder doordringen in de muziekwereld. Tijdens zomerstages van 2,5 weken kunnen ze een programma volgen met onder meer lessen van musici van het Concertgebouworkest.

Een periode in het zomerkamp wordt afgesloten met concerten onder leiding van een dirigent in Het Concertgebouw en in concertzaal Flagey te Brussel, waar RCO Young gaat samenspelen met het Belgische kinderkoor Singing Molenbeek.

Het is de bedoeling van het "echte" orkest om contact te houden met de jongeren, zodat ze bijvoorbeeld naar een concert van het Concertgebouworkest kunnen komen als zij in hun land een uitvoering hebben.

Het eerste RCO Young summer camp biedt plaats aan 71 deelnemers. Er wordt dan een concert voorbereid met muziek van Tsjaikovski en Mendelssohn.