Martin Garrix is dit jaar niet in de prijzen gevallen bij de MTV European Music Awards. De Nederlandse dj was genomineerd in de categorie Best Electronic, maar Marshmello won deze award.

De Amerikaanse dj met zijn kenmerkende helm versloeg ook de andere genomineerden in deze categorie: Calvin Harris, David Guetta en The Chainsmokers.

Toch hoeft Garrix niet te treuren: hij mag zich dit jaar wederom de beste dj van de wereld noemen. Op het Amsterdam Dance Event in oktober werd Martijn Garritsen, zoals hij echt heet, uitgeroepen tot nummer één in de lijst met de honderd beste dj’s door het Britse tijdschrift DJ Mag.

Tijdens de awardshow, die live te volgen is op MTV, werden zondagavond in het Spaanse Bilbao prijzen in veertien categorieën uitgereikt.

Camila Cabello werd de grote winnaar van de awardshow. Zij ging er vandoor met de meeste EMA's (4). Ze won in de categorieën Best Song, Best Video, Best Artist en Best US Act. Ariana Grande was vijf keer genomineerd, maar won geen enkele award. 

Nicki Minaj won twee EMA's (Best Look en Best Hip-Hop). Dua Lipa kreeg de award voor de beste popsong en Cardi B mocht de prijs voor beste nieuwkomer mee naar huis nemen.