André Hazes is van plan om ooit jonge artiesten te helpen bij hun doorbraak als volkszanger. Hij vindt dat het belangrijk is om de juiste mensen in de muziekwereld te kennen.

"Ik wil echt jongens zoals ik zoeken", vertelt Hazes in gesprek met NU.nl. "Dat ik een labeltje start bij mijn label, met een boekingskantoor eraan vast."

Op het moment is de 24-jarige Hazes hier nog niet mee bezig, maar hij wil dit wel in de toekomst gaan doen. "Als ik eerder de kans had gekregen, was het misschien eerder gebeurd", vertelt de Leef-zanger. "Er zijn zo veel goede zangers in Nederland. Maar dan missen ze iets, de ervaring of iets anders. Ik wil zo'n jongen op weg helpen, dat hij kan blijven oefenen."

De zanger stelt dat het in de muziekwereld "niet draait om wie je bent, maar om wie je kent". Hazes, die al op jonge leeftijd begon met zingen, maakte dat zelf ook mee. "Vanaf mijn dertiende tot mijn negentiende was ik een lachertje." Na die leeftijd ontmoette hij wel de juiste mensen.

"Niet omdat ik ging slijmen, puur omdat ik ben blijven vechten", aldus Hazes, die dit weekend in Rotterdam Ahoy staat. "Ik heb zo de juiste mensen om mij heen gekregen en bij de juiste mensen getekend. Die hebben mij echt wel geholpen."

In de auto met André Hazes: 'Als ik geen artiest was, was ik crimineel'
858
In de auto met André Hazes: 'Als ik geen artiest was, was ik crimineel'