Bioloog Freek Vonk heeft vrijdag zijn eerste single uitgebracht in samenwerking met Yes-R. De track is getiteld In het hol van de leeuw. Het is voor het eerst dat de bioloog iets met muziek doet in zijn carrière. De single is het themanummer van zijn shows in AFAS Live.

"Ik heb zoveel lol gehad met Yes-R in de studio om deze track op te nemen. Dat hoor je denk ik wel terug op de opname. Ik heb Yes-R gelijk gevraagd om een gastoptreden te geven bij mijn kerstshows."

Yes-R heeft die uitnodiging aangenomen. "Ik kan alleen maar zeggen: wat een baas is Freek! Voor het eerst in de studio en dan zo goed rappen. Te gek dat we dit in de kerstvakantie live gaan doen in AFAS Live."

In de show In het hol van de leeuw vertelt Vonk over zijn wereldwijde avonturen die hij afgelopen jaar tijdens zijn reizen heeft beleefd. De verhalen worden ondersteund door spectaculaire video's. De familievoorstelling, voor alle leeftijden, bevat zowel spannende als leerzame momenten. Daarnaast zal hij op veler verzoek vragen uit het publiek beantwoorden.

De single In het hol van de leeuw is nu te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De bijbehorende videoclip is zondag voor het eerst te zien bij Zapp-Live.