Martin Garrix is zaterdag op AMF, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE), door de lezers van het Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Het is het derde jaar op rij dat de Nederlander op de eerste plek eindigt.

Het is de dertiende keer dat een Nederlander de populariteitslijst van DJ Mag aanvoert.

Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike legde net als vorig jaar beslag op de tweede plek. De Nederlander Hardwell, die eerder aankondigde de publiciteit voorlopig te mijden, werd derde. Armin van Buuren, vorig jaar nog de nummer drie, staat op vier.

Avicii, de Zweedse dj en producer die in april een einde aan zijn leven maakte, heeft postuum een vijftiende plek in de lijst gekregen.

De 22-jarige Garrix was in 2016, toen nog twintig jaar oud, de jongste winnaar ooit en ging er ook vorig jaar met de titel vandoor.

Zijn eerste hit als producer was de solo-uitgave Animals, die in 2013 in meerdere landen een hit werd en hem in de Verenigde Staten een platina plaat opleverde. In 2016 lanceerde hij zijn eigen platenlabel STMPD RCRDS.

Garrix gaf aansluitend optreden op AMF

Aansluitend op de bekendmaking gaf Garrix een optreden op het jaarlijkse dancefestival AMF in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA.

De uitreiking van de Top 100 DJs Awards van DJ Mag vond voor de zesde keer tijdens AMF plaats. Er waren ook optredens van onder anderen Dimitri Vegas & Like Mike, Axwell & Ingrosso, KSHMR, Lost Frequencies en Sunnery James & Ryan Marciano.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!