Hardwell heeft voorlopig zijn laatste optreden als dj gedaan. Nu hij zich terugtrekt, zal de Bredanaar volgens zijn woordvoerder op geen enkele manier meer in de publiciteit treden.

Robbert van de Corput, zoals Hardwell eigenlijk heet, maakte begin september bekend voorlopig te stoppen met optreden, omdat hij ten onder dreigde te gaan aan de werkdruk.

Hij is niet de enige dj die daarmee worstelt; het onderwerp staat hoog op de agenda sinds de zelfmoord van de Zweedse producer en dj Avicii in april.

Het laatste optreden van Hardwell was donderdagavond in de Ziggo Dome. Van de Corput trad op met het Metropole Orkest; de show was live te volgen via de socialemediakanalen van de dj, die in 2013 en 2014 werd verkozen tot populairste dj van de wereld. De dertigjarige Hardwell beloofde aan het einde van het optreden ooit terug te keren: "I'll be back".

Het onderwerp vitaliteit wordt ook aangesneden op het Amsterdam Dance Event, dat nu bezig is in de hoofdstad. Woensdag vertelde Ferry Corsten op een conferentie hoe hij zijn hectische levensstijl als dj combineert met een gezinsleven.