Taylor Swift heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de American Music Award voor beste artiest van het jaar gewonnen. Het is de vierde keer dat de 28-jarige zangeres de prijs wint, iets dat nog niet eerder voorkwam bij een andere artiest.

Swift won ook de prijzen voor beste vrouwelijke artiest, beste tournee van het jaar en beste popalbum, schrijft Billboard. De zangeres heeft daarmee het record van Whitney Houston gebroken. De zangeres gebruikte de uitreiking om haar fans aan te sporen vooral te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen in de VS in november. 

Cardi B en Drake hadden de meeste nominaties, maar alleen Cardi B wist te winnen. Ze werd bekroond in de categorie beste hiphopartiest en haar hit Bodak Yellow kreeg de prijs voor beste hiphoplied. Ook ontving ze de prijs voor het beste soul- of r&b-nummer, voor haar duet met Bruno Mars. 

De Cubaans-Amerikaanse zangeres Camila Cabello won vier keer. Ze ontving de award voor beste nieuwkomer. Met het nummer Havana met Young Thug won ze de prijzen voor de beste samenwerking, de beste video en het beste popnummer. 

De doodgeschoten rapper XXXTentacion won postuum een prijs voor het beste soul- of r&b-album. Tiijdens de uitreiking werd ook de dit jaar overleden 'Queen of Soul' Aretha Franklin herdacht met een hommage. 

Actrice Tracee Ellis Ross presenteerde het prijzengala.