Peter Koelewijn wordt regelmatig gevraagd of het nummer Kom van dat dak af hem niet de neus uitkomt, maar het tegendeel is waar. De zanger noemt het nummer "het beste" dat hem is overkomen.

"Het is al zestig jaar een lijflied. Het nummer is ook niet meer van mij, maar van het volk. Ik kan nooit van m'n leven optreden zonder het te zingen. En de hele hut staat meteen overeind", aldus de 77-jarige Koelewijn in gesprek met het AD.

Volgens de zanger zijn z'n collega's weleens jaloers op het imago dat hij dankzij het nummer heeft. Boudewijn de Groot heeft hem dat laten weten. "Soms ben ik jaloers op jou. Als ik de bühne oploop, zitten de mensen in de zaal te kijken met een blik van: 'Laat hem de boodschap maar eens brengen.' Als jij het podium betreedt, denkt iedereen: 'Laten we vanavond lekker lol gaan maken'", citeert Koelewijn.

Over Koelewijn verschijnt maandag een autobiografie, waarbij hij zelf ook schrok van het aantal nummers dat hij in het verleden heeft gemaakt. "Het moest natuurlijk wel compleet zijn. Ik dacht: goh, heb ik dat allemaal gemaakt? Dat is werk voor drie mensenlevens!''