Charles Aznavour is zaterdag in besloten kring begraven in Parijs. In de Armeense kathedraal kwamen familie, naasten en genodigden bijeen voor een religieuze ceremonie voor de maandag overleden artiest.

Hoewel de plechtigheid besloten was, waren honderden fans naar de kathedraal gekomen om Aznavour de laatste eer te bewijzen. Zij werden door de politie op een afstand gehouden. Wel konden ze een condoleanceregister tekenen.

Na afloop van de ceremonie trok de begrafenisstoet naar Monfort-l'Amaury, ruim 40 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Daar wordt de wereldberoemde artiest bijgezet in het familiegraf, naast zijn ouders en zijn zoon Patrick die in 1981 op 25-jarige leeftijd overleed.

Vrijdag vond in Frankrijk ook al een nationale herdenkingsplechtigheid plaats voor Aznavour. President Emmanuel Macron noemde de wereldberoemde zanger "een van de gezichten van Frankrijk". Ook de Armeense premier Nikol Pasjinjan woonde het eerbetoon bij. Hij riep zaterdag uit tot een dag van nationale rouw. De vlaggen in het land hangen halfstok en in verschillende kerken vinden plechtigheden plaats.

Aznavour werd in 1924 in Parijs geboren als zoon van Armeense immigranten. Hij componeerde meer dan 1.300 liedjes, verkocht 180 miljoen platen en speelde mee in circa 60 films. Bovendien stelde hij zijn leven als artiest ook in dienst van Armenië. De zanger overleed maandag op 94-jarige leeftijd in zijn huis in het zuiden van Frankrijk.

Charles Aznavour gaf lessen in liefde: Zijn grootste hits
138
Charles Aznavour gaf lessen in liefde: Zijn grootste hits