Anouk werd donderdagavond in de uitzending van De Wereld Draait Door emotioneel aan tafel bij presentator Matthijs van Nieuwkerk. De zangeres vertelde over haar nieuwe plaat Wen d'r maar aan, waarop Anouk alle nummers in het Nederlands zingt.

De zangeres kreeg tranen in haar ogen en kon even niet uit haar woorden komen toen Van Nieuwkerk de songtekst van haar nummer Red mij voorlas. Van Nieuwkerk: "Je zingt: 'Ik smeek u op mijn knieën, ik smeek u.' Wie is u?"

"Hetgeen ik niet kan vinden op dat moment. De één noemt het God, de ander noemt het iets anders. Ik vind het heftig. Dat is misschien ook wel de reden dat ik sommige van deze Nederlandse nummers niet wil spelen. Ik weet niet waarom, het is gewoon anders", aldus Anouk.

De zangeres ging in het televisieprogramma opnieuw in op haar faalangstige gevoelens rondom optredens. "Ik denk elke keer: waarom doe ik mezelf dit aan? Als ik het financieel slimmer had aangepakt vanaf het begin van mijn carrière, dan had ik een groter potje opgebouwd. Ik heb te weinig gespeeld aan het begin en daar heb ik nu soms spijt van. Omdat ik het zo eng vind - het geeft me zo veel stress - dan had ik nu minder hoeven optreden."

Daarom kiest de zangeres ervoor om minder luxe te gaan leven en goedkoper te gaan wonen. "Zodat ik die druk niet meer heb. Dat ik de dingen kan doen waar ik me prettig bij voel, maar dat ik niet meer iets móét."