Voetballer Memphis Depay heeft met rapper Winne een nummer opgenomen. De opbrengst van het nummer gaat naar Ghana, waar Depay een stichting voor blinde en dove kinderen heeft opgezet.

Depay reisde afgelopen zomer samen met Winne naar Ghana, waar de vader van de voetballer vandaan komt. Toen werd ook de clip bij het nummer Akwaaba opgenomen en zette hij zijn stichting op.

"Het was in januari van dit jaar dat ik wat wilde teruggeven", vertelde de 24-jarige Depay in De Wereld Draait Door"Daarbij kwam dat ik terug wilde naar mijn roots. Op een gegeven moment hebben we dat in elkaar gezet."

Depay, die bij Olympique Lyon voetbalt, vertelde ook over het gebaar dat hij vaak maakt als hij heeft gescoord: hij juicht dan niet, maar stopt zijn vingers in zijn oren. "Op een gegeven moment ben ik doof en blind geworden voor de wereld. Ik keek niet meer naar alles wat er om me heen gebeurt."

De voetballer kreeg de afgelopen jaren veel kritiek over zich heen. Die had te maken met zowel zijn sportprestaties als zijn persoonlijkheid. "Ik werd aangepakt op mijn hoed, op m'n Rolls-Royce, op alles eigenlijk", zei hij eerder dit jaar in een interview. "Ik stond model voor de slechte prestaties. In beide gevallen kun je het beter langs je heen laten gaan. Dat heb ik moeten leren. En volgens mij is dat gelukt. Ik voel rust."