Marco Borsato, André Hazes en Lil' Kleine hebben maandagavond een Buma NL Award gewonnen. Tijdens de avond ontving Koos Alberts postuum een Helden Oeuvreprijs.

Borsato pakte met Thuis de award voor meest succesvolle album in het genre populair. In het genre Hollands ging de award naar Hazes' Wijzer, Lil' Kleine won in het genre urban met Alleen en Wende Sneijders maakte met Mens het meest succesvolle alternatieve album.

"Vorig jaar hebben we doelbewust gekozen om de muzikale focus van Buma NL te verbreden. En met succes. Nu draait Buma NL om de genres Hollands, populair, urban en alternatief", zei Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur.

De prijzen voor de meest succesvolle singles gingen naar Nielson (Diamant), Wesly Bronkhorst (Trots op jou) en Ronnie Flex en Maan (Blijf bij mij). Jannes ging naar huis met de eerste Buma NL Award in de categorie Levenslied. Marlane werd uitgeroepen tot het grootste talent. Ik moet zuipen! bleek de grootste feesthit, de Snollebollekes was de grootste feestact.

Ook Jan Smit viel in de prijzen. De Volendammer, die zijn meest recente album Met andere woorden door collega's liet schrijven, kreeg de Hollandse Meesters Award voor een auteur die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziekcultuur.