Orri Páll Dyrason, drummer van de IJslandse band Sigur Rós, heeft zijn ontslag bij de groep ingediend nadat hij was beschuldigd van verkrachting.

"Na serieuze en persoonlijke beschuldigingen tegenover ons bandlid Orri Páll Dyrason hebben wij vandaag besloten zijn ontslag te accepteren zodat hij persoonlijk met deze zaak kan dealen", schrijven bandleden Jónsi en Georg Hólm op Facebook

De aantijgingen kwamen vorige week aan het licht. De Amerikaanse artiest Meagan Boyd schreef op Instagram dat ze in 2013 in Los Angeles, waar Dyrason met zijn band aan een nieuw album werkte, werd verkracht door de drummer. 

"Ik heb nooit aangifte gedaan, ik heb mijn pijn nooit publiekelijk geuit", schrijft Boyd onder meer. Ze werd aangespoord tot het vertellen van haar verhaal na het horen van Christine Blasey Ford, een van de vrouwen die de Amerikaanse rechter Brett Kavanaugh beschuldigt van misbruik. 

Sigur Rós staat bekend om zijn symfonische en melodische klanken en de hoge stem van zanger Jónsi. Het laatste album van de band, Kveikur​, verscheen in 2013.