Zanger Koos Alberts, die in juli bekendmaakte aan blaaskanker te lijden, is vrijdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw Joke bekendgemaakt.

"Vandaag hebben wij toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van onze aller-, allerliefste Koos", schrijft de vrouw van de Amsterdamse zanger op zijn website.

Ze schrijft dat "onze grote kanjer" vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen. "Hoe verdrietig was het voor ons om zijn strijd te zien. Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en familie is hij rustig ingeslapen."

Alberts maakte half juli bekend dat hij aan blaaskanker leed. Hij onderging een operatie waarbij zijn blaas werd verwijderd en zegde al zijn optredens tot en met september af. Na de operatie was er nog sprake van kwaadaardige cellen, waardoor Alberts aanvullende behandelingen moest ondergaan, zoals chemotherapie.

Vorige week maandag liet zijn vrouw weten dat Alberts de intensive care had verlaten en naar de reguliere afdeling was overgebracht, waar hij verder kon werken aan zijn herstel. "Voorlopig zal hij nog in het ziekenhuis blijven, maar we zitten weer op de goede weg", schreef ze.

De zanger, die werd geboren als Jacobus Johannes Krommenhoek, had hits als Ik verscheurde je foto en Gisteren heeft zij mij verlaten. Hij belandde eind jaren tachtig na een auto-ongeluk in een rolstoel. Alberts trad in mei nog op in de Amsterdam Arena tijdens de concertreeks van De Toppers.