Tijdens de uitreiking van de American Music Awards volgende maand wordt uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Aretha Franklin. Een aantal soul- en gospelmuzikanten brengt een speciaal eerbetoon aan 'The Queen of Soul'.

Gladys Knight, Mary Mary, Donnie McClurkin Ledisi en CeCe Winans zullen tijdens de awardshow gezamenlijk nummers van Franklins bekende gospelalbum Amazing Grace ten gehore brengen.

Knight gaf donderdag in een verklaring aan zich gezegend te voelen dat ze onderdeel van het eerbetoon is. "Ze was een icoon en een visionair, en verspreidde licht en liefde met haar levenswerk. Ze heeft ons allemaal geraakt met haar muziek."

De familie van Franklin reageerde opgetogen op het nieuws. Nichtje Sabrina Owens deelde namens de nabestaanden haar dankbaarheid en blikte terug op de American Music Awards die haar tante zelf won. "We herinneren ons allemaal de eerste keer dat Aretha een AMA won, in 1976 voor de beste vrouwelijke artiest. En door de jaren heen heeft ze er nog vijf mogen ontvangen, de show een keer gepresenteerd en er meerdere memorabele optredens gegeven."

De American Music Awards worden op 9 oktober uitgereikt en live uitgezonden in de Verenigde Staten. De organisatie maakte eerder deze week bekend dat Tracee Ellis Ross de avond presenteert.