Jan Keizer (69) en Anny Schilder (59) gaan definitief als artiestenduo uit elkaar. Op 31 december 2019 staan ze voor het laatst samen op het podium.

Dat maakt hun manager Aloys Buijs maandag bekend middels een persbericht.

In 2009 keerde het succesvolle duo terug, nadat ze bijna een kwart eeuw niet met elkaar hadden gesproken. Tussen 1976 en 1984 waren Keizer en Schilder onderdeel van de succesvolle band BZN. 

Het besluit om er nu voorgoed mee te stoppen is niet het resultaat van een ruzie, maar lijkt wel vooral van Keizer afkomstig te zijn: "Ik word volgend jaar zeventig en heb dan ruim vijftig jaar dit prachtige vak uitgeoefend. Het is erg mooi geweest, maar ik wil graag wat meer tijd doorbrengen met mijn vrouw, mijn kinderen en mijn kleinkinderen. Maar tot die tijd zal ik als altijd - samen met Anny - mijn uiterste best doen om de mensen een topavond te bezorgen."

Schilder gaat nog even door

Schilder zal haar carrière nog niet ten einde brengen, meldt haar woordvoerder. "Ze gaat nog dingen doen. Wat precies is nog onduidelijk, maar ze verdwijnt nog niet helemaal van het toneel."

Keizer en Schilder gaan volgend jaar een laatste keer op tournee door Nederland. Ook worden enkele concerten in België, Roemenië en Zuid Afrika georganiseerd.