Sam Smith, die vrijdag zou optreden op het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas, heeft een paar minuten voor opkomst zijn show afgezegd. De zanger zou last hebben van zijn stem.

"Het spijt Sam enorm dat hij de show niet kan doen", luidt een verklaring van zijn woordvoerder aan Variety. Hij is hierbij niet ingegaan op de reden waarom de 26-jarige Stay with me-zanger het optreden heeft afgeblazen.

Ingewijden melden aan de entertainmentsite dat Smith zijn stem plotseling verloren zou hebben. De zanger zou geklaagd hebben over een pijnlijke keel en omdat het ging om een liveoptreden dat ook zou worden uitgezonden op de radio, besloot hij het optreden niet door te laten gaan.

De Britse artiest zou gelijk een vlucht hebben genomen maar Boston, waar zich het Massachusetts General Hospital bevindt. Hier werkt ook een arts die is gespecialiseerd in stem(band)problemen. Onder meer Adele en Aerosmith-zanger Steven Tyler zijn door deze arts geopereerd toen zij kampten met stemproblemen.

Rapper Childish Gambino (echte naam Donald Glover) vervroegde zijn optreden om het gat in de programmering op te vullen.